Boendeinformation

Här hittar du information för dig som är medlem/boende i föreningen

Hittar du inte svaret på sin fråga här? Tveka inte att kontakta styrelsen så återkommer vi så snart vi kan.
Våra stadgar

Här finner ni våra stadgar.

Stadgar för Brf Ankarparken

Bostadspärmar

Här finner ni bostadspärmarna som överlämnades vid inflyttning.

Medlemsinformation

Bostadspärm

Underhåll av lägenhet

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för att underhålla lägenheten. Vad som ingår i lägenheten och som skall underhållas framgår av föreningens stadgar. Om något går sönder måste du se till att det repareras.

Det är särskilt viktigt att du har uppsikt över lägenhetens våtutrymmen. Läckageskador kostar stora pengar och leder i allmänhet till stort obehag för den som drabbas.

Gemensamt bostadsrättstillägg
Föreningen har tecknat ett gemensamt tillägg varför du ej behöver ha det separat i din egna hemförsäkring. Tillägget är tecknat via Trygg Hansa och behöver man nyttja tillägget så tar man kontakt med Trygg Hansa.
Renoveringar
Lorem ipsum
Vad gäller på balkongen?
Mattor får inte skakas från balkongen.

Balkongen ska inte fungera som förråd.

Balkonglådor ska hängas på balkongens insida.

Man får inte skada eller förändra fasaden, vill man utföra arbete som ändrar utseende måste styrelsen kontaktas för godkännande.

Innan inglasning av balkongen ska du kontakta styrelsen.

Andrahandsuthyrning
Ansökan om andrahandsuthyrning sköts via vår förvaltare Bredablick. Efter inskickad ansökan fattar styrelsen beslut och lämnar därefter ett besked. En godkänd andrahandsuthyrning löper under maximalt ett år, därefter måste en ny ansökan lämnas in.
Taggar
Beställning läggs till styrelsens mailadress som ombesörjer vidarebefordran till Låscentralen. Därefter sker uthämtning hos Låscentralen på Nobelvägen. Avgift för framställandet utgår.
Lägenhetsnycklar
Nycklar kan kopieras hos Låscentralen i malmö, de finns på Nobelvägen 17. Ni behöver dock meddela styrelsen på förhand för godkännande.
Fjärrkontroller till garageport
Fjärrkontroll för att öppna garageporten kan fås genom att kontakta styrelsen. En deposition på 500 kr behöver erläggas, och denna betalas tillbaka när fjärrrkontrollen återlämnas.
Grillregler

Föreningens styrelse har beslutat om följande regler för grillning på balkong, terrass samt uteplats i markplan.

Lägenheter i markplan med uteplats
Får använda kolgrill (dock inte under ovanliggande balkong), gasol- eller elgrill. Kolgrill får endast tändas med eltändare. Tändvätska får inte användas.


Lägenheter med balkong eller terrass
Får använda gasol- eller elgrill. Inte kolgrill. Se till att gasbehållaren står skyddad och inte utsätts för väder och vind. För att inte värmen från grillen ska påverka gasolbehållaren så förvara den inte under grillen vid grillning utan vid sidan om.

Lägenheter med inglasad balkong
Får endast använda elgrill för att minska brandfaran. Användning av gasolgrill innebär att risk finns för kolmonoxidförgiftning om rökgaserna inte ventileras bort.



Engångsgrillar är inte tillåtna

Grillkol får inte kastas bland hushållssoporna!
Det kan ta upp till 24 timmar för grillkol att slockna helt.

Markiser

Markis får monteras i de lägenheter som har balkong efter att ni har ansökt och fått tillstånd från styrelsen att utföra detta. För lägenheter med terass på markplan krävs bygglov.

Var och en som önskar ha markiser får ta kontakt med företaget och komma in med ritning till styrelsen. Markis skall monteras i balkongtak. Håltagning får endast göras i tak. Ej i golv eller väggar (fasad). Det finns s.k. fallarmsmarkis som kan spännas fast mellan tak och golv utan att det blir någon åverkan på varken tak eller golv.

Färg på markis skall vara: Sandatex 407/94. Markiskassett ska vara i nyans med balkongräcket.

Förutom trä, är det tillåtet att lägga klinkers på balkonggolvet. Tänk på att klinker ska vara frosttålig. Färg på klinker ska vara grå nyans.

Matfett i avloppet

Matfett i avlopp: Från och med 1 januari 2024 införs en ny lagstiftning för hantering av ätligt fett och oljor. Det får inte längre hällas ut i avloppet, utan ska sorteras som matavfall eller lämnas till återvinningscentral.

Gör så här istället:

1. Torka ur stekpannor och kastruller noggrant med hushållspapper och släng pappret i matavfallet. Förutom att minska risken för stopp i avloppet bidrar du till att matfettet kan användas för att producera biogas.

2. Mindre mängder fett kan också samlas in tillsammans med matavfallet. Ett sätt är att låta fettet stelna i kylen, till exempel i en kopp. Det stelnade fettet är lätt att skrapa ur och slänga i matavfallet.

3. Större mängder fett och avsvalnad matolja (till exempel frityrolja) hälls med hjälp av en tratt i en plastflaska eller mjölkförpackning med kork och lämnas på kommunens återvinningscentral.

Fiskmåsar och andra fåglar
Fiskmåsar och andra fåglar: Föreningen har avtal med Anticimex om äggplockning för att undvika störningar från fiskmåsar.
Hjärtstartare

Finns inne i hus 2.

Inomhusklimat hyresgäster
Bokning av gästrum/parkering

Boka någon av föreningens faciliteter. Parkering, gästrum eller bastu.

En bokning av gästrummen, relaxen eller bastu gäller mellan 12.00 (lunch) och 12.00 nästkommande dag och avbokning måste ske 24 timmar innan. Vid problem med bokning/avbokning, kontakta styrelsen för vägledning.

Att bo i bostadsrätt

Bostadsrättsföreningens medlemmar äger tillsammans föreningens tillgångar. Alla har ansvar för sin lägenhet men också för fastigheten som sådan, hus och utemiljö. Som medlem i föreningen har man insyn i föreningens ekonomi och förvaltning av den gemensamma egendomen. En bostadsrättsförening har inget vinstsyfte utan drivs till självkostnad. Föreningens kostnader och utgifter delas av föreningsmedlemmarna och betalas som boendekostnad.

Möjligheten att kunna påverka regler för boendet och sin bo standard genom att vara aktiv på medlemsmöten är den största tillgången med föreningsformen. Genom föreningens styrelse kan man som medlem begära att en viss fråga diskuteras på ett styrelsemöte. Man kan även skriva en motion som tas upp till behandling vid årsmöte.

Det är både en rättighet och en skyldighet att vara aktiv i föreningen men man behöver inte sitta med i styrelsen för att kunna påverka. Att ha funderingar om bra boende och ha förslag kring detta innebär ju även det att vara aktiv. Huvudregler för föreningen, medlemskap och medlemsansvar är lag- och stadgebundna. Bostadsrättslag, föreningens stadgar och medlems mötesbeslut är vad en medlem i föreningen förbinder sig att följa.

Man kan sälja lägenheten när man vill och styrelsen får inte ha några synpunkter på priset. Däremot ska styrelsen godkänna köparen som medlem i bostadsrättsföreningen.

om brf ankarparken

Nyheter och händelser

Takhöjd i garaget

Takhöjd i garaget

Takhöjd i garagetEfter en incident i garaget där ett avloppsrör var nära att bli påkört har vi nu...

Vi finns här för dig!

Har du frågor eller funderingar och vill komma i kontakt med någon i föreningen?